Kovid-19 ile Mücadelede Numune Alma Kabini Kanal 7 Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2020

Kovid-19 ile Mücadelede Numune Alma Kabini Kanal 7

Ankara Sincan Dr. Nafiz Körez Devlet Hastanesinde KOVİD -19  ile mücadele kapsamında üretilen yüzde yüz yerli ve milli numune alma kabini hastanemize kuruldu.

Yeni tip Koronavirüsün (Kovid-19) tanı ve teşhis aşamalarında, sağlık çalışanlarımızın şüpheli vakalarla temasını önlemek ve koruyucu bir alan oluşturmak amacıyla Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firma tarafından üretilen yerli ve milli "Numune Alma Kabini" hastanemizde kullanılmaya başlandı.

Üretilen kabin, Kovid-19 ile mücadelede hastalara tanı konulabilmesi için burun ve boğazdan sürüntü alma yöntemiyle numune alan sağlık çalışanlarımızın kişiyle temasını önlüyor. Kabin sayesinde, numune alınan kişide eğer hastalık varsa personelimize bulaşma riski de engelleniyor.

İki bölümden oluşan numune alma kabininde bir bölmede numune alınacak kişi yer alırken, diğer bölümde ise sağlık çalışanımız bulunuyor. Numune verilecek kısmın negatif basınçlı ve hepa filtreli olarak tasarlanmıştır. Numune alınan ve verilen kısımda yer alan pleksi cam arasındaki bağlantı yaklaşık 70 cm uzunluğundaki eldivenler ile sağlanırken şüphelide hızlı tanı kiti uygulanmak istenirse kan alınmasını kolaylaştırmak için parmak koyma yerleri de bulunuyor.

Özel çadırı ile şüpheli vakaların hastane içine girmeden örnek alma işlemleri tamamlanmaktadır. Böylece sağlık çalışanlarına ve hastanede bulunan diğer vatandaşlarımıza Kovid-19 bulaştırma riski azalmaktadır. Sağlık personeli kabinin içine girip hastayla temas etmeden, özel eldivenler yardımıyla sürüntü alma işlemini rahatlıkla yapmaktadır.

Başhekimimiz Uzm. Dr. Mustafa Hamidullah TÜRKKANI ülkemizin mücadele verdiği Kovid-19 salgınında hastalık ile mücadelede takdire şayan bir fedakârlıkla görev yapan sağlık çalışanlarına ve hastanemize sunmuş oldukları bu hizmet ve  destekleri nedeniyle numune alma kabininin üretiminde emeği geçen firma yetkililerine, temininde emeği geçen Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne ve hastanemize desteklerinden dolayı Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür etmiştir.